2012. április 30., hétfő

A tisztaság fél egészség

Azaz,vegyük tételesen:
Tisztaság= 0,5*egészség, amiből kis átalakítással

Tisztaság=0,5*1*ség azaz Tisztaság=0,5*ség
Na, azt ugye tudjuk, hogy ság-ség egyre megy, innen következik, hogy egyszerűsítve
Tiszta=0,5->tisztaság mértéke 0,5, azaz félig kosz van mindig.

Na de nem is ez a lényeg, hanem, hogy itt még a parkolót is porszívózzák!






2012. április 18., szerda

Svejci Coop polcain

Elsőre nem esett le, hogy mi a fura a polcon, de aztán rájöttem :) Bezzeg magyar bort nem találtam, nem tudják ezek, hogy mi a jó...



2012. április 10., kedd

Otthon levés & visszatérés Aprajafalvára

Sajnos nem csak móka és kacagás jutott a hétre, egy temetés sosem jó, remélhetőleg nem lesz ilyen a közeljövőben...


Egy pár szóban már írtam, hogy mi volt a kb egy hét alatt otthon, alapvetően biztos sok dologra lett volna idő, de jó volt semmit tenni ;)

Volt ugye a kocsidolog, már svejcben elkezdtem nézelődni, hogy milyen lehetőségek lennének elboltolni a kék csodát, a lényeg az volt, hogy valahol Pécs-Szekszárd körül legyen, hogy ne kelljen sokat mászkálni, illetve, hogy beszámítsák valahogy a mostani kocsit. Volt egy-két jónak tűnő hírdetés a neten, persze futott km nélkül, amikor meg rákérdeztem, akkor kiderült, hogy 304000km-rel igyekeznek eladni, ezt annyira nem erőltettem a továbbiakban. Volt egy Ford Focus Pécsen, ami jónak tűnt, de mire hétfőn odamentem, hogy akkor szereném megnézni, akkor azt bírta mondani a srác, hogy azt már nem kell megnézni, telefonáltak, hogy megveszik :) Egy kicsit talán sanszosabb autó maradt, egy Passat, szép volt meg minden, de első körben azt sikerült kinyögnie az eladónak, hogy 800e-ért számítja be a Fabiat, persze egy kis beszélgetés után ez felment 1M-ra :) Jó magyar lévén természetesen nem hagytam ennyiben a dolgot, hiszen a beszélgetés tényleg csak beszélgetés volt, így igyekeztem a későbbiekben alkudni még egy kicsikét, de közben "állítólag" bejelentkezett egy kp-s vevő is, aki elsőbséget élvez az autóbeszámítással szemben, és mivel emberünk csak pénteken adott választ a kereskedőnek, én kiestem a játékból. A kocsi természetesen hétfő reggel is ott volt még az udvaron, szóval vagy nem sikerült eladni, vagy csak később megy érte az új tulaj, én valahogy az elsőre tippelnák. Ahogy írtam az előző bejegyzésben is, nagy elkeseredés nem van, ami késik, az jön ugyebár..

A hét második fele inkább mászkálással és vásárlással telt. Természetesen sikerült meglátogatni egy-két italmérő egységet is, a májam valószínű nem köszöni meg  a hét második felét:)

Lényeg a lényeg, én jól éreztem magam, egy kicsit visszakaptam abból, ami itt a legjobban hiányzik, szóval köszönöm mindenkinek a közreműködést, jó kis hét volt...

A visszaúton nem sok semmi történt, szintén 12,5 óra volt az etap. Induláskor azt hazudta a GPS, hogy 9,5 óra lesz, kicsit csodálkoztam is, aztán volt egy ilyen kép is:


 Eszerint elég gyorsan kellett volna megtennem az utat, konkrétan 225 km/h-val. Persze később kiderült, hogy amíg a "Távolság a célig" a végső célhoz számol, addig a "Hátralévő idő a célig" a következő köztes célpontig, pedig már kezdtem azt hinni, hogy lesz valahol egy időugrás, végülis a 88 mph megvolt, bármi is lehetett volna :)


Lehet ezen még javítani, ha osztrákiában nem lesznek 10km-es szakaszok, ahol 80-nal lehet menni, vagy ha nincs dúgó a német oldalon, és persze ha tankolás után nem kanyarodok vissza Mo felé (jobb vs bal út), amivel 20km-t lehetett volna spórolni :))))



Újra itthon


Érdekes dolog ez, megírtam szépen a kis cikket, erre nem posztoltam múlt héten, mindegy, ma 2012.04.10-e van, csak, hogy tisztázzam ennek a mondatnak az értelmét, a többi múlt héten íródott...

Hatalmas javulást mutattam Mo-Svejc távolság megtételének idejében, az eddigi etalonhoz képest felére rövidült az utazás. Persze a 25 órához képest nem nehéz javítani, de lényeg a lényeg, röpke 12,5 óra alatt hazafuvaroztam magam, ami az 1250 km-re vetítve nem is olyan rossz idő. Sok megállás nem volt, szám szerint 3, mindegyik kb 3-4 perc, siettem na :) A kék csodára nem lehet panasz, amióta volt az a kis malőr az akksival, azóta szépen teszi a dolgát.

Az úton próbáltam készíteni pár fénypék, de egy idő után esni kezdett  meg sötétedni is, szóval nem voltak ideálisak a viszonyok, de azért itt van pár, lehet nézelődni vala :)



A hajnal 3 órás hazatérés után még vagy 2-3 órát fenn voltam, nem mintha nem lettem volna elég fáradt, de egyszerűen nem tudtam elaludni gyorsan. Viszont cserébe már 9kor fenn voltam, csak, hogy teljes legyen a nap, ebédre vártak Szd-on, szóval menni kellett. Persze ebéd után nem volt nagyon idő alvásra, estétől meg egy hajnal 3ig tartó tivornyázás volt egy XXX-es megmozduláson. Ebből kifolyólag a vasárnapom nem volt annyira vidám, akkor kezdett el nagyon kijönni rajtam a fáradtság, illetve a pia és nem alvás kombója, kb kedden tudtam azt mondani, hogy nagyjából helyrerázódtam, hiába én sem leszek fiatalabb :)

Lacikával próbáltuk feltérképezni a pécsi használtkocsi kínálat, de be kell valljam, csalódtunk, eléggé szánalmas volt a felhozatal, így most nem lett még lecserélve a kékség, de ami késik, az ugye jön...