2012. január 17., kedd

Meló és miegymás

Nos, eddig ugyan elmaradt, de pár szó a melóról, kollegákról, Norbi, Barni, ne vegyétek magatokra :)

Mondanám, hogy ennél a cégnél minden rendben, de ugye egy, hogy ezt nagyon kevés cégről lehet elmondani, kettő pedig, hogy ez a cég nincs benne ebben a szűk csoportban. Nem meglepő módon mihez máshoz hasonlítom, mint az ELQ-hez, persze sántít, más súlycsoport, enyhén más vevői körrel, de végülis a munka itt is ugyanaz, bérgyártás. Barni, Norbi elég sok dologban hoztak változást már, vagy legalábbis szeretnénk, ha ezek miatt lennének változások, sajnos sok esetben nem veszik figyelembe ezeket az újításokat, elég nehéz elfogadtatni, hogy egy külföldi mondja meg, hogy mit hogyan kéne csinálni.
A cég maga elég belterjes, mind az alkalmazottak, mind a vevők hovatartozását nézve, döntő többség a német nyelvterületről érkezett/érkezik. Ebből kifolyólag az angolt sem feltétlen használják, nem könnyítve meg a dolgom :D
Ami nagyon feltűnő, hogy a dokumentumok 70-80%-át kinyomtatják, még akkor is, ha csak 1 percre kell, félelmetes pazarlás megy itt. Persze, úgy nem nehéz ezt elkövetni, ha az excel file-ban nem ismeri a szűrés funkciót az ember és kinyomtatja az összes anyag listáját ahelyett, hogy csak a saját neve alatt szereplőkkel művelné ugyanezt. Alapvetően minden nap egy-egy új meglepetés és meglepődés, hogy hogyan mehet egy cég ilyen körülmények között, de lám mégis :)


Az eddig megismert kollegák egyébként hellyel-közzel jó arcok, van egy-két elég érdekes, de ez sem egyedülálló, néhol Frankeistein-ek, meg Elton John-ok vannak (erről többet majd talán egy kicsit később), máshol meg amőbák, ugye Árpi? :) Viszont általánosságban annyi mondható el, hogy öreges a légkör, illetve talán a munkatempó is, de ezzel kapcsolatban azért várok még meglepetéseket, lehet teljesen feleslegesen. Az átlag életkor a Hombrechtikon-i irodában szerintem 45 és 50 év között van, ehhez mérten elég csöndes a hely, nagyon vicces email-ek sem mennek :( Viszont mindenki nyugodtan hagyja lezáratlan a gépét, ami elgondolkodtató, de nem mertem (még) semmit csinálni, akkor is csúnyán néznek rám, amikor pl óránként hozok az automatából fél liter vizet, nem tudom mi lenne, ha odamennék egy kollega gépéhez és küldenák egy emailt, vagy akármi. Majd ha a Norbi jön, akkor talán elkezdődik ez is megint :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tessék, ide lehet írni bárakármit: