2012. március 9., péntek

A sötét oldal

Jelenleg elég szaftos dolgokat tudnák felkínálni pár kollegának...

Háttér: adott egy ölég hosszú lista, kellenek árak a benne lévő anyagokra. Ezek persze különböző típusú anyagok, tehát a címkétől kezdve az IC-n és csavaron keresztül sok minden van itt, összesen 240 sor van a listában.

Probláma 1: kedves beszerző fogja és kiküldi az egész listát az összes beszállítónak, nem nézve,hogy az a 240 anyagból csak 1-re fog tudni ajánlatot adni, mert csak azzal foglalkozik. No de sebaj, lássa mindenki, hogy mi mást akarunk még beszerezni, fő a diszkrécizé.

Probláma 2: kedves beszerző fogja és a beérkezett ajánlatokat egytől-egyik elrakja egy mappába, abc sorrendben persze. Ez nem is lenne gond, hiszen jó, ha megvan, bármikor szükség lehet rájuk, na de mindezt kinyomtatva, fizikailag csinálja meg. Persze a végén büszkén mutogatja a végeredményt, hogy "nézzd csak, milyen ügyes voltam, itt van minden". Ja, csak vagy fél csomag papírt használt el teljesen feleslegesen, mivel
1)nem ő tölti bele az árakat a kalkulációs file-ba, hanem én (mert neki nincs erre ideje....), jómagam meg megvagyok kinyomtatott szarok nélkül is. Ha még nem említettem volna, itt az árak feltöltése úgy működik, hogy kinyomtatják a megkapott ajánlatokat, fognak egy orbitális vonalzót és sorról-sorra szépen nézik az árakat és visszaírják a számítógépbe. Noooooormális?



2)nincs olyan előírás, hogy ezeket el kell tenni mittomén egy évig. Ilyenkor, ha ők  töltik fel az árakat a kalkulációs file-ba, akkor ha végeztek, fogják és kidobják az összes papírt, amit kinyomtattak.

Probláma 3:épp az imént kaptam meg a harmadik levelet ugyanattól a beszállítótól, de mindegyiket más küldte, más anyagokról szólt, stb. Írtam a kedves beszerzőnek (tényleg "kedvelem" ám), hogy ugyan akkor ezt tisztázza velük, hogy akkor mifasz van, meg jó lenne, ha a jövőben egy kontakt lenne. Erre jön a válasz, hogy de van 3 különböző osztály a beszállítónál, azért küldenek ennyi levelet, ennyien, és egyébként is ez így megy itt svejcban, ez teljesen normális.


Hát kérem, ez hülyeség!


4 megjegyzés:

  1. Hàt kérem ez igy megy itt kint Svàjcban...majd ha ugyan ez a story 2 év mulva jön fel, akkor észre sem veszed...majd megszokod...itt igy mennek a dolgok. Nem kell foglalkozni vele, csinàldd a dolgod vedd fel a szar fizetést és röhögj a sok idiota majmon.... ennyi!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Az IC-t még értettem, onnantól kezdve szakmázol... Kéretik több pinát, káromkodást, piát alkalmazni, mert attól olvasmányos :)))))

    VálaszTörlés
  3. Fucci, mintha kicsit elégedetlen lennél:) dolgozni kell, mi?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elégedtlen? Neeeem, dehogy...
      Dolgozni kell? Csak fél órát naponta... :)

      De akkor is, ez kérem hülyeség! :)

      Törlés

Tessék, ide lehet írni bárakármit: