2012. május 6., vasárnap

KinderZoo-Schloss-Rapperswil

Igaz, az élmények már nem annyira frissek, de azért megpróbálok leírni mindent :)

Nos, Május 1-e itt is munkaszüneti nap volt (alien a munka ünnepe!), ráadásul nem az az idő volt, mint a hétvégén, amikor olyan, mintha szép idő lenne, de gyakorlatilag bárakármikor elkezdhet esni kisebb-nagyobb intenzitással. Miután már párszor voltam a városban, vagyis legtöbbször csak átutazóban, így ideje volt már közelebbről megnéznem a tó helyi kulturális központját. Elvileg nincs messze, gyakorlatilag sem, viszont amiatt, hogy itt található az egyetlen út, ami átvisz a tavon, így eléggé be tud állni a közlekedés és a tervezett 20 perchez képest sikerült 40 perc alatt odaérni. A parkolás mondjuk okosan van megoldva, már ami a díjat érinti, 1h=1 CHF/2h=2CHF, majd ezután a 3-6h=3CHF érkezik, amit szerintem az emberek 90%-a választ, így mindenki jól jár, a város is és az autós is.
A parkoló egyébként az állatkert mellett figyel, ami a Norbi beszámolója alapján, nem csak kívülről tűnik igényesnek és állatokkal jól ellátottnak, hanem bent is ez a tapasztalat. Ami kívülről látszott, az leginkább a zsiráfok területe, ami mint később kiderült ugyancsak otthon ad egyéb állatoknak is :) Itt van példának okádék rögtön ez, ami elég röhejes volt ezzel a hatalmas szünettel a fogai között.




 Azzal eddig is tisztába voltam (hihetetlen hatalmas tudásomnak hála), hogy a zsiráf nem kicsi állat, hanem inkább nagy, de hogy nem csak a nyaka hosszú az egy kicsit meglepett :)


Szegény zebra meg csak ott állt, nézte a fekvő társait, akik gyanítom nem rendelkeztek ötödik lábbal. Pont ugyanazt művelte, mint a videón látható barátja...


 Na de térjünk át a város többire részére :) Van egy kis kastély, amit Rudolf gróf bírt építtetni, nem mostanában, hanem az 1200-as években. Maga a város egyébként nem túl nagy, kb 30000 lakossal bír, de ez jóval több, mint amivel én büszkélkedhetem itt Stäfa-ban, jó volt egy kicsit úgy érezni, mintha lenne élet is itt :)
A vár, vagyis kastély egyébként nem nagy, de mellette minden, rózsakert, őzpark, miegymás. Az óvárosi rész kicsit hasonlított a Nápolyban tapasztalt zsúfoltságra, de ez abszolút nem rossz pont...

 

2 megjegyzés:

  1. Elég parádésak a képek, persze ilyen szar géppel...:) Naná, hogy a zsiráfosak a legirgalmatlanabbak :D :D :D

    VálaszTörlés

Tessék, ide lehet írni bárakármit: